4,5 milions d’euros públics

Continuar insistint en un model urbanístic fet caldo, que ens ha deixat maxacats com a poble, és sincerament demostrar que qui promou aquest model té veritables interesos econòmics al respecte. Promoure camps de golf des d’un ajuntament, el de Gandia, i amb diners públics (només el de la marjal costarà 4,5 milions d’euros), i promourel’s en terrenys protegits pel Pla General d’Ordenació Urbana, després d’anys d’urbanitzacions il·legals, de milers de casetes construides sense permís, de lleis autonòmiques denunciades per la Unió Europea, de despeses milionàries sense declarar a hisenda, de milers d’habitatges buits i de decenes de PAI’s declarats no aptes pel TSJ del País Valencià, és més bé una burla, una presa de pèl, una falta d’educació i sense cap dubte un negoci brut. S’ha de ser un imprudent o un especulador per promoure amb diners públics (4,5 milions d’euros) un negoci privat, per descomtat, no és el paper d’un ajuntament.


Fa poques setmanes quedava oberta la connexió natural entre la platja de l’Ahuir i els Ullals de la Perla i de l’Estany, una gran notícia, que pràcticament ha passat inadvertida pel poc interès mostrat per l’ajuntament de Gandia al seu respecte. Era evidentment un d’aquells projectes heredats, heredats de la victòria ecologista que va suposar la derogació del transvasament de l’Ebre i la creació de la mà de la ministra de Medi Ambient Cristina Narbona i d’una mesa de treball formada pels millors científics i ecologistes de l’estat,del programa AGUA. Aquell programa, encara viu, estableix grans inversions en els espais d’aigua dolça a tocar la mar. Les marjals, espais vitals per a la societat, havien de ser prioritat u de la gestió urbanística de la costa mediterrània. És per això que a la marjal de Gandia la Confederació Hidrològica del Xúquer ha gastat un bon grapat de diners en connectar els ullals i la platja de l’Ahuir. Un projecte en positiu, aquest si que generador d’economia. En poques setmanes i sense publicitat per part de l’Ajuntament de Gandia, que ha ignorat el projecte, ja es conegut i transitat per molta gent. Des del punt de vista professional i econòmic, aquest corredor verd, és una gran millora en la oferta turística de la ciutat, és un pas endavant, un fet positiu, però encara resta molta feina per fer. Si no hi hagueren tantes prioritats socials, 4,5 milions d’euros invertits en la natura de la marjal, seguint el camí començat per la CHX i el seu dia també per l’Ajuntament de Gandia amb la restauració dels ullals de l’Alqueria del Duc, podrien ser una inversió definitiva per a la nostra marjal i un veritable recolzament als hotelers i comerços de la platja de Gandia. Però els ecològistes davant de tot som humanistes i ara la necesitat social és imminent i els diners han d’anar a programes socials, tot i que podrien fer-ho també lligats a la natura i a la seua gestió. Encara avui, els empresaris de la platja tenen a la marjal una oportunitat digna i eficaç, un espai que oferir, però una oferta de natura, de passeig, de foto, de tranquilitat, d’esport, de passejos en bici, d’agricultura de proximitat i de vida salvatge. No de salvatgisme urbanístic, ni de xalets, hotels, restaurants i golf pintat de verd, d’això ja tenim per anys i panys, i de fet, ho continuarem pagant durant anys i panys. 4,5 milios d’euros són molts milions per utilitzar urbanitzant una platja sobreurbanitzada que tècnicament ja no deu ni pot crèixer més pel bé dels empresaris, pel bé dels habitants i pel bé dels visitants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *