Una proposta per ajudar a activar el barri de Roís de Corella

Una proposta verda per a l’antic hospital (Xavi Ródenas. Més Gandia)

Seguim vivint els efectes de la nefasta gestió del govern del PP, que va arribar fa quatre anys sense cap idea de planificació ni cap proposta de ciutat més enllà de projectes especulatius no vinculats a un model de ciutat. L’Hospital Francesc de Borja és un clar exemple. Els del PP de Gandia, van arribar amb temps de negociar un projecte alternatiu per tal de solventar el buit de la marxa de l’hospital a un nou emplaçament. Ho tenien tot per poder fer alguna cosa, tenien 4 anys per davant i un govern a la Generalitat Valenciana favorable. No han fet res. Com en tantes coses, no tenien cap pla, no tenien cap idea, no podien proposar un centre comercial amb boleres, era massa arriscat, massa descarat. Doncs bé, des de Més Gandia, no anem a proposar idees milionàries que difícilment es podran complir a curt termini. Lluitarem i insistirem, i si és el cas aprofitarem el govern favorable de la Generalitat, per seguir donant-li un ‘ús sociosanitari a l’antic hospital de forma imminent i amb caràcter d’urgència. Però a més a més i mentrestant, tenim una proposta per no desactivar econòmicament el barri. Mitjançant la Gandia Verda, una de les nostres propostes és conectar els espais verds (parc i jardins) de la ciutat mitjançant corredors verds. Aquests corredors seran zones peatonals, molt ajardinades que facen ombra els més de 6 mesos de calor que fa a Gandia. Seran espais per viure tranquil·lament, de terra, per criar als nostres fills i filles, amb jocs i també amb zones pels grans i que recolzen i activen la economia, tal com ho han fet les zones peatonals del centre de la vila. Un dels corredors que proposem és la connexió entre el Parc de l’Alqueria Nova (St Pere) i el Parc del País Valencià, utilitzant el carrer Ciutat de Barcelona. Aquest corredor que respectarà les entrades als aparcaments dels edificis, crearà dos noves places, una en el creuament amb el Passeig de les Germanies i un altra en l’actual entrada d’Urgències. Aquest nou espai peatonal crearà una zona de gaudi que servirà al barri de Roís de Corella com a instrument de vertebració del barri, d’activació de la economia i de qualitat de vida i que unirà els dos grans parcs de Gandia. L’encertada creació del passeig en l’espai de davant de l’hospital ja va ser una mesura semblant i en aquesta direcció, presa pels companys/es del Bloc quan governaren. Amb aquesta mesura avancem cap a una ciutat més sostenible, menys sorollosa, més amable. Més Gandia no vol generar ni provocar especulació, tenim un model de ciutat, la Gandia Verda i està plena d’idees com aquesta a la espera de la participació. Això és una proposta, i per tant, s’haurà de consensuar amb els veïns i veïnes i amb la població de Gandia. Els diners per fer-ho haurien d’haver eixit d’una mena de compensació de la Generalitat per a la zona de retirada d’una infraestructura tant gran i tant important econòmicament per a un barri. En qualsevol país amb seny i amb uns gestors preocupats, ho hagueren contemplat. Volem un canvi en la Generalitat d’una per totes, aire nou i esperem poder negociar aquesta millora amb el nou govern. Sinó és així, veiem possible, pel tamany de la inversió, poder assumir-la des del propi Ajuntament, pot ser en diferents fases. Siga com siga, creiem que és una proposta factible, realista, no sobredimensionada i a més a més útil. Recorde anar pel carrer major cap a l’escola i veure aquells cartells penjats a les balconades queixant-se de la peatonalització. Ara qualsevol troba als qui els van penjar, ningú dubta de l’èxit d’aquella peatonalització. Volem escampar aquest model també pels barris i volem fer la ciutat de les ombres, de la criança, dels majors, de la economia tranquill·la i del gaudi dels treballadors i de les treballadores. T’apuntes?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *